Schandaal onder hiv-hulpverleners Ghana

0

Een deel van het management van een Ghanese hiv-hulporganisatie heeft zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik en corruptie. Dit maakte het Global Fund vorige week bekend. De desbetreffende organisatie wordt gefinancierd door het internationale fonds.

Bij de organisatie Ghana Network Association of People Living with HIV (NAP+) hebben tussen 2010 en 2019 leidinggevenden hun macht misbruikt en een cultuur van seksuele en financiële exploitatie in stand gehouden. Het Global Fund besloot de zaak te onderzoeken na signalen over misstanden.

In het rapport dat door het Global Fund is opgesteld vast onder meer te lezen dat meerdere leidinggevenden eisten dat patiënten seksuele daden verrichtten of smeergeld betaalden in ruil voor gunsten.

Directeur Sands van het Global Fund noemt het gedrag weerzinwekkend en zegt maatregelen te nemen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen.

Het bestuur van de NAP+ zei in een verklaring dat op één na al de beschuldigde leidinggevenden de aantijgingen ontkennen.

Leave A Reply

Modellen gezocht hello gorgeous

hello gorgeous, schrijf je nu in!

En ontvangt 1-3 keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws en leuke acties. 
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming je e-mailadres te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacybeleid van Stichting hello gorgeous.


Hartelijk dank!

Share This