Ervaar stigma met de Stigma Experience VR

0

Onder het motto ‘walk a mile in my shoes’ komt hello gorgeous op 29 november met de Stigma Experience in Rijksmuseum Boerhaave te Leiden. Met dit unieke concept kunnen bezoekers hiv-stigma voelen en ervaren.

Iedereen praat over stigma en hoe het veel mensen met hiv weerhoudt van een waardig leven, maar hoe het precies voelt, weten enkel diegenen die leven met hiv. In de virtual reality Stigma Experience ervaren bezoekers het maatschappelijk stigma en hoe dit geïnternaliseerd kan worden tot zelfstigma.

Het doel is om een dialoog te starten over het verlammende effect van hiv-stigma en hoe we dit effectief kunnen bestrijden. Gelukkig sluit de Stigma Experience positief af. Je gaat weg met een goed gevoel, omdat je afscheid hebt genomen van het stigma.

Rijksmuseum Boerhaave besteedt op zondag 29 november in het kader van Wereld Aids dag (1 december) aandacht aan hiv en aids. Tijdens deze middag kun je tussen 14.00 en 17.00 uur de Stigma Experience ervaren. Ook organiseren ze om 15.00 uur een lezing door historicus Hugo Schalkwijk over de bijzondere rol die verpleegkundigen speelden bij de behandeling van patiënten met aids.

Meld je hier aan voor de lezing.

Leave A Reply

Modellen gezocht hello gorgeous

hello gorgeous, schrijf je nu in!

En ontvangt 1-3 keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws en leuke acties. 
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming je e-mailadres te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacybeleid van Stichting hello gorgeous.


Hartelijk dank!

Share This