PrEP goedgekeurd voor gebruik in EU

0

Het Europees Medisch Agentschap (EMA) heeft het hiv-medicijn Truvada goedgekeurd voor gebruik als PrEP in  Europa.

PrEP is een pil die bescherming biedt tegen hiv en is al beschikbaar in de VS, Zuid-Afrika, Canada, Israel, Frankrijk en Peru. Met de goedkeuring van het EMA is verkrijgbaarheid van PrEP in Nederland een stap dichterbij.

Minister Schipper heeft onlangs gezegd dat ze eerst het advies van de Gezondheidsraad wil afwachten, eer ze overweegt om PrEP in te zetten in het omlaag brengen van de jaarlijks 1.000 nieuwe infecties per jaar. Via een woordvoerder liet het ministerie weten als het middel in heel Europa toegelaten wordt tot de markt het dus ook automatisch toegelaten tot de Nederlandse markt. Hier komt geen beslissing van de Nederlandse minister aan te pas.

In Amsterdam loopt op dit moment een studie onder homomannen en transgenders naar PrEP in de praktijk. Dit onderzoek wordt in 2018 afgerond.

Hiv-organisaties en actiegroep PrEPnu hebben laten weten dat het middel zo snel mogelijk op de markt moet worden gebracht en dat langer wachten onverantwoord is.

 

Leave A Reply

Modellen gezocht hello gorgeous

hello gorgeous, schrijf je nu in!

En ontvangt 1-3 keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws en leuke acties. 
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming je e-mailadres te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacybeleid van Stichting hello gorgeous.


Hartelijk dank!

Share This