Hiv blijft groot gevaar voor kinderen volgens Unicef

0

Unicef waarschuwt aan het begin van de aidsconferentie in Durban dat hiv een groot gevaar blijft voor kinderen en jongeren. Ondankt grote vooruitgang in het bestrijden van hiv is er meer inzet nodig voor de bescherming tegen hiv, aldus de kinderrechtenorganisatie.

Het aantal jongeren tussen 15 en 19 jaar dat sterft aan de gevolgen van aids is wereldwijd verdubbeld sinds 2000. In 2015 waren 29 nieuwe infecties per uur in deze leeftijdsgroep. Meisjes zijn zeer kwetsbaar en vormen 65 procent van de nieuwe hiv-gevallen onder jongeren.

Sinds 2000 is de infectie van moeder op kind wereldwijd met 70 procent verminderd. In de afgelopen 15 jaar hebben de programma’s wereldwijd 1,6 miljoen nieuwe hiv-infecties voorkomen bij kinderen.

Ondanks deze vooruitgang is hiv nog altijd de tweede wereldwijde doodsoorzaak voor jongeren tussen 10 en 19 jaar en de nummer 1 doodsoorzaak in Afrika.

Leave A Reply

Modellen gezocht hello gorgeous

hello gorgeous, schrijf je nu in!

En ontvangt 1-3 keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws en leuke acties. 
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming je e-mailadres te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacybeleid van Stichting hello gorgeous.


Hartelijk dank!

Share This