Toename nieuwe hiv-infecties na twintig jaar

0

Voor het eerst in twintig jaar is het aantal nieuwe hiv-infecties gestegen. Met 2,1 miljoen nieuwe infecties in 2015 is er een stijging 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit blijkt uit het Global AIDS Update Report van UNAIDS.

De toename komt met name op het conto van Oost-Europa, Rusland en Midden-Azië. Opvallend hieraan is dat ruim de helft van de infecties wordt veroorzaakt door drugsgebruik. Alleen in Oost-Europa, Rusland en Midden-Azië is dit de voornaamste oorzaak van infectie.

Louise Deth, directeur van het Aids Fonds, Stop Aids Now! en Soa Aids Nederland, vindt de stijging ‘bijzonder zorgwekkend.’ Volgens haar weigeren veel landen te investeren in zorg en preventie, vooral voor de zogenaamde kwetsbare groepen als homoseksuele mannen, transgenders en drugsgebruikers.

 

Leave A Reply

Modellen gezocht hello gorgeous

hello gorgeous, schrijf je nu in!

En ontvangt 1-3 keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws en leuke acties. 
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming je e-mailadres te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacybeleid van Stichting hello gorgeous.


Hartelijk dank!

Share This