België: verplichte hiv-test voor verkrachters

0

Verdachten van een verkrachting in België moeten zich verplicht laten testen op hiv en hepatitis. De Kamercommissie Justitie van het Belgische parlement heeft daarvoor in eerste lezing een wetsvoorstel goedgekeurd.

Bedoeling is slachtoffers snel uit onzekerheid en angst te bevrijden, maar ook om overbodige, dure preventieve behandelingen te vermijden. Behalve voor verkrachting, wordt de test ook ingevoerd voor bijt- en prikincidenten, meldden Vlaamse media woensdag.

Verdachten worden geacht vrijwillig meewerken aan een bloedafname. Bij weigering kan justitie een speekselafname verplichten om een hiv-infectie vast te stellen.In Nederland kan een rechter een verdachte verkrachter dwingen een hiv-test te ondergaan.

Leave A Reply

Modellen gezocht hello gorgeous

hello gorgeous, schrijf je nu in!

En ontvangt 1-3 keer per maand onze nieuwsbrief met nieuws en leuke acties. 
Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming je e-mailadres te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacybeleid van Stichting hello gorgeous.


Hartelijk dank!

Share This